مساحت ذوزنقه محاطی و محیطی


مساحت ذوزنقه محاطی و محیطی

مساحت ذوزنقه محاطی و محیطی
یک ذوزنقه هم دارای یک دایره محاطی باشد (تمام ضلع‌ها مماس بر دایره) و هم در یک دایره محاطی شده باشد (تمام رئوس روی دایره باشند) یا دقیقتر سوال هندسه 2 اینطوریه که اگر یک ذوزنقه ای داشته باشیم که هم محیطی و هم محاطی باشه, مساحت آن از میانگین حسابی دو قاعده ضرب در میانگین هندسی بدست می آید.
محاطی بود یعنی خودش در دل یک دایره قرار دارد و محیطی بودن یعنی یک دایره در دل خودش قرار دارد.
می دانیم که مساحت یک ذوزنقه از رابطه قاعده بالا بعلاوه قاعده پایین ضرب در ارتغاعش بدست می آید تقسیم بر 2.

ذوزنقه متساوی‌الساقین است: ذوزنقه‌ای که در یک دایره محاط شود، باید متساوی‌الساقین باشد (ساق‌های آن هم‌اندازه باشند).
شرط وجود دایره محاطی: یک چهارضلعی (از جمله ذوزنقه) دارای دایره محاطی است اگر و فقط اگر مجموع طول‌های اضلاع مقابل آن با هم برابر باشند. در مورد ذوزنقه ABCD با قاعده‌های AB و CD و ساق‌های AD و BC، این شرط به صورت AB+CD=AD+BC خواهد بود.
بنابراین، یک ذوزنقه که هم محیطی باشد و هم محاطی، یک ذوزنقه متساوی‌الساقین است که در آن مجموع طول‌های قاعده‌ها با مجموع طول‌های ساق‌ها برابر است.
لطفا به مطالب دقیقتر این فیلم آموزشی گوش نمائید تا آسانتر به حل سوالات تقریبا سخت اینچنینی در هندسه 2 مسلط شوید.
اگه شما هم سوالات شبیه این در پایه های مختلف ریاضیات و هندسه دارید و می خواهید به جواب صحیح برسید, با ما تماس گرفته و با پرداخت مبلغی به آموزشگاه ریاضیات توربو لرن, دریافت نمائید و اگر به معلم خصوصی آنلاین اینترنتی هم نیازمند بودید, با شماره تلفن های زیر تماس بگیرید.
01342820707_09113452414
ادامه تدریس این سوال را در یوتیوب ما ببینید: https://youtu.be/EsrHYtjix_8

نظرتان را بنویسید
نظر : *
نام : *
مطالب مرتبط
اثبات قضیه استوارت هندسه Stewart's theorem

اثبات قضیه استوارت هندسه Stewart's theorem

اثبات قضیه استوارت در هندسه پایه یازدهم قضیه استوارت بیان می کند که در هر مثلث ABC، اگر D نقطه ای روی ضلع BC باشد، آنگاه رابطه زیر برقرار است: b2m+c2n=a(d2+mn) که در آن: a طول ضلع BC است. b طول ...
تساوی وترها و فاصله مرکز تا وترهای دایره

تساوی وترها و فاصله مرکز تا وترهای دایره

تساوی وترها و فاصله مرکز تا وترهای دایره از کتاب هندسه 2 پایه یازدهم دایره یکی از اشکال هندسی اساسی است که در زندگی روزمره ما کاربردهای فراوانی دارد. مطالعه وترها و فواصل آنها از مرکز دایره، به ...